10 de setembre 2010

Pujada al Puig de Garrafa (Andratx)


Fa un parell de dies tenia una horeta llarga i la vaig aprofitar per pujar a la muntanya que tinc just al darrera de ca meva: Garrafa.
Després d'equivocar-me per un altre camí com podeu veure a l'imatge vaig començar la dura pujada on moltes vegades vaig pasar de córrer a caminar ràpid fins adalt. Un cop arribat el camí està ple de pedres i és complicat veure per on va excepte d'unes quantes fites i altres marques de color que es veuen.



Durant la pujada tenim una bona panoràmica del barri de Sa Coma i Son Curt


Mentre anam per adalt podem veure aquest forat que pel que em conten et pots ficar i hi ha una cova dintre més grossa. Algun dia hauré d'entrar amb gent a veure que hi ha. (Això va per en Román).


Un cop arribat  adalt anam fins a la torre de vigilància forestal i d'allà tenim dos camins a escollir per davallar.
Finalment vaig escollir el del torrent que està més brut però és més curt i dona a la benzinera que hi ha a l'entrada d'Andratx.
Des d'adalt tenim dues bones panoràmiques tant de la zona del Port d'Andratx com de la zona de Peguera i Santa Ponsa. (llastima que estiguessi ple de núvols).


Hace un par de días tenía una hora larga y la aproveché para subir a la montaña que tengo justo detrás de mi casa: Garrafa.
Después de equivocarme de camino como podeis ver en el plano, comencé a subir corriendo teniendo que pasar a andar rápido por lo duras que eran las subidas. Una vez llegado arriba el camino está lleno de piedras haciendo difícil ver el sendero excepto por las fitas y algunas marcas de colores.
Durante la subida podremos ver unas bonitas panorámicas del barrio de Sa Coma y Son Curt.
Mientras vayamos por arriba pasaremos al lado de un agujero que al parecer si nos metemos hay una cueva más adentro. Un día de estos entraré con gente a ver que hay (esto va por Román).



Una vez arriba vamos hasta la torre de vigilancia forestal y desde allí tenemos dos caminos para bajar. Finalmente decidí bajar por el torrente que está más sucio pero es más corto y que da a la gasolinera que hay a la entrada de Andratx.
Desde arriba tenemos unas bonitas panorámicas tanto del Puerto de Andratx como de la zona de Paguera y Santa Ponsa (lástima que estuviera nublado).

3 comentaris:

  1. A ver cuando quedamos un día Pau y nos enseñas tus parajes tan bonitos de Andraitx.

    ResponElimina
  2. Ahir en Ramon i jo vàrem fer la ruta a peu, sortint des de casa: Sa Coma -> Son Xina -> Puig de Garrafa... Volíem baixar pel camí que arriba fins al Coll Andritxol... però no vàrem veure clar el camí a agafar: sembla algunes fites porten a miradors o altres camins. Finalment vàrem optar per recular i tornar pel mateix camí d'anada, l'opció més llarga però la més segura.

    ResponElimina
  3. Perfecte!! hi ha dos camins des de la torre de vigilància que devallen: un duu al coll andritxol i en breu el penjaré al bloc per que el pogueu veure. L'altre es la davallada pel torrent que duu directament a la benzinera d'Andratx que és el que correspon a la ruta del mapa d'adalt.
    A partir de la setmana que ve agaf vacances per si algun voleu que vos dugui per algun cami...

    ResponElimina