24 de maig 2015

Camí de Cavalls Costa Sud 2015: Viu la llegenda!!

Arribada a Ciutadella
El passat cap de setmana com diu l'eslògan de Camí de Cavalls hem viscut de nou la llegenda a Menorca!! Aquest any han estat 85 kms per la costa sud des de Es Castell fins a Ciutadella vorejant la costa sud d'aquesta espectacular illa i així completant la volta sencera que vàrem iniciar l'any passat.
Vàrem sortir amb en Vicenç i Tony entre altres companys des de Es Castell amb pluges intermitents, al km 15 vaig començar a notar que un dels isquis s'anava posant dur i al 30 el tenia com una pedra (encara no sé si va ser pel fred de l'aigua caiguda o altra raó ja que feia un parell d'anys que no em molestava d'aquesta forma tan aviat).
Així doncs, a l'avituallament de Cala en Porter prenc la decisió de canviar l'estratègia del ritme a dur decidint fer cacos (caminar i córrer) amb els pals per tal de poder arribar bé malgrat perdi entre 2 i 3 hores del temps previst. A cada avituallament estic uns 10 minuts mentre em pos una bona quantitat de Radiosalil i relax les cames per arribar amb garanties al proper control.
Durant la cursa tinc el plaer de poder compartir kms amb en Ramon, Lucia, Miquel, Cristina i altres amics que feien diferents curses mentre sofríem una ventada (va arribar a més de 50 km/h), pluja al principi i sol al final.
Els darrers 12 kms haguessi pogut córrer més però em vaig trobar amb un company de cursa que va tenir la mala sort de trobar-se encès el seu frontal dins la motxilla tenint problemes de bateries per lo que vaig decidir acompanyar-lo fins a quasi el final, ja que anava malament d'un genoll i el tros de terra final no estava gaire il·luminat, però aquest és l'esperit de la muntanya: ajudar al company malgrat perdis temps.
Com sempre el paisatge és espectacular haguent d'aturar moltes vegades per gaudir de les vistes i fer fotos!! L'organització quasi de 10 amb uns voluntaris que ho donen tot pels corredors, un marcatge bastant bo i un equip tècnic comandat per en Mito i en Víctor (no m'oblid d'en Baldo..jaja!!) que any rere any es superen i fan que només creuar l'arribada estem pensant a tornar l'any que vé!!
Del Comando comentar que els de la Trekking sud (Fina, Ester, Marilo i Juan) varen completar tots amb molt bones sensacions malgrat algunes caigudes mentre que a la Trail Sud en Vicenç i Tony es varen haver de retirar per caiguda i ampolles respectivament però ja amb ànims de tornar l'any que ve per acabar-la. També en Ramon i n'Elena la varen finalitzar (ella amb podi!!) podent aconseguir els punts per la UTMB de l'any que ve.
Comando Andratx a l'hotel
Sortida a Es Castell amb en Vicenç i Tony
El pasado fin de semana como dice el eslogan de Camí de Cavalls hemos vivido de nuevo la leyenda en Menorca!!
Este año han sido 85 kms por la costa sur desde es Castell hasta Ciutadella bordeando la costa sur de esta espectacular isla y así completando la vuelta entera que iniciamos el año pasado.
Salimos con Vicenç y Tony entre otros compañeros desde Es Castell con lluvias intermitentes, en el km 15 comienzo a notar que uno de los isquios se iba poniendo duro y en el 30 lo tenía como una piedra (aún no sé si por el frio del agua caida u otra razón ya que hacía un par de años que  no me molestaba de esta forma tan rápida).
Así pues, en el avituallamiento de Cala en Porter decido cambiar de estrategía de ritmo a llevar decidiendo hacer cacos (caminar y correr) con los palos para poder llegar bien a pesar de perder entre 2 y 3 horas del tiempo previsto. En cada avituallamiento estoy unos 10 minutos mientras me pongo una buena cantidad de Radiosalil y relajo las piernas para poder llegar con garantías al siguiente control.
Durante la carrera tengo el placer de poder compartir kms con Ramón, Lucía, Miquel, Cris y otros amigos que hacían diferentes carreras mientras sufríamos un vendaval (llegó a más de 50 km/h), lluvia al principio y sol al final.
Los últimos 12 kms hubiera podido correr más pero me encontré con un compañero de carrera que tuvo la mala suerte de encontrar su frontal encendido dentro de su mochila teniendo problemas de batería por lo que decidí acompañarlo hasta casi el final, ya que iba mal de una rodilla y el trozo de tierra final no estaba muy iluminado, pero ese es el espíritu de la montaña: ayudar al compañero a pesar de perder tiempo.
Como siempre el paisaje es espectacular teniendo que parar muchas veces para disfrutar de las vistas y hacer fotos!!
La organización casi de 10 con unos voluntarios que lo dan todo por los corredores, un marcaje bastante bueno y un equipo técnico comanado por Mito y Victor (no me olvido de Baldo..jaja!!) que año tras año se superan y hacen que sólo cruzar la meta ya estemos pensando en volver!!
Del Comando comentar que los de la Trekking sur (Fina, Ester, Marilo y Juan) la completaron todos con buenas sensaciones a pesar de algunas caidas mientras que en la Trail Sur Vicente y Tony tuvieron que abandonar por caida y ampollas respectivamente pero ya con ánimos de volver el año que viene a acabarla.
También Ramón y Elena la finalizaron (ella con podio!!) pudiendo conseguir los puntos UTMB del año que viene.
Abans d'arribar a Son Bou
De camí a Sant Tomàs
Hi ha paisatges interiors espectaculats!!
Boscos màgics
Cala Mitjana
Menjant "rollitos" de jamón amb patatilla
A Cala Galdana amb na Lucia i en Miquel
Al far des Cap d'Artrutx
Posta de sol arribant a Ciutadella
Recuperant forces al Port de Ciutadella
85 kms de costa sud a Menorca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada