21 de maig 2014

Finisher Camí de Cavalls Costa Nord 2014!!

Material llest!!
I va arribar el dia que esperàvem!! Costa Nord de CDC, 100 quilòmetres ens separaven entre Ciutadella i Maó a en Vicenç i jo mentre que a n'Elena i en Ramon els tocaven 185!!
Com sempre, abans de partir repassar-ho tot (em vaig oblidar de posar-me la crema solar!!) i un cop a la sortida ens trobem amb molts d'amics (Oscar, Tonija, Fran, Juan, Pep, Alvaro i molts més) que fan tant la Costa Nord com la CDC sencera.

Igual que a la Trail, vaig sortir reservant-me molt per poder encarar el final amb forces. Al primer avituallament de Cala Morell ja mengem les primeres patatilles amb en Toni Picornell i n'Elena Lladó..jaja!!
A Ets Alocs ens retrobem en Ramón i n'Elena, em comencen a molestar els isquis i les plantes del peu però ja m'havia fet a la idea i enguany no penso retirar-me per aquestes molèsties així que surt cap a Binimelà amb forces.
Just passat Binimelà (qm. 43) a una davallada se me'n va un poc el genoll i noto una estirada al darrere però com que estic en calent continuo fins Cala Tirant encara que els darrers 5 quilòmetres ja no puc córrer del mal que tenia al genoll.

A Cala Tirant decideix esperar mitja horeta a veure si se'm passa el mal mentre veig passar de nou als meus companys Ramón i Elena així com en Jorge Simón. Just quan anava a partir apareix en Vicenç i quedo amb ell que si vaig molt lent aniríem junts.
Només sortir hi ha uns 2'5 qms d'asfalt i prov de córrer veient que és impossible i que la resta de la cursa l'hauré de fer caminant amb dolor, no hi ha problema, ja que duc moltes hores d'avantatge damunt el tancament dels controls.

Al pas de s'Arenal den Castell no perd molt de temps per no refredar el genoll i continuo fins Favaritx sempre pensant que en Vicenç m'agafarà en qualsevol moment. Ja ens agafa el vespre i el fet d'anar caminant fa que agafi algo de fred per el que faig ús dels buffs, maniguets i la camiseta de reserva.
A Favaritx trobem a n'Eva que ens ofereix caldo calent, no en prenc perquè no m'agrada però aconsegueix escalfar-me les mans. En aquest punt em trobo en Xavi Canaleta amb el que faig la tirada fins es Grau creuant moltes platges. Ell també va tocat dels genolls encara que a ell li costen les pujades mentre que a mi són les davallades.

Sortim junts des Grau just quan arribava un grup de quatre on creia que estaria en Vicenç però no, era gent de la CDC sencera. Fins a la zona militar vaig amb en Xavi però a unes pujades el deix bastants minuts enrera el suficient per què m'equivoqui de camí i entri a la zona militar per on no toca fent prop de 600 metres d'anada després de tornada un cop veig que no és el camí correcte en arribar a un encreuament i no veure cap senyalització.

Just en el moment que començ a adonar-me de què m'he equivocat en poso nirviós, el cap em bloqueja qualsevol senyal del mal que tenia començant a córrer quan duia 90 qms a l'esquena. No m'ho podia creure i així estic uns 10 minuts fins que decideix tornar a caminar, mala idea!! és donar tres passes i el mal em torna al genoll i, malgrat que ho intento un parell de pics, ja no puc tornar a córrer la resta de la cursa.

Un cop surt de la zona militar toca davallada a Maó i uns interminables 5 qms fins Es Castell per tot el Port amb pujada inclosa. A l'arribada m'espera en Mito i poca gent més, però sóc Finisher d'una Ultra i això és el que volia malgrat fer unes quatre hores més pel fet de no poder córrer durant 57 qms. El fisio em diagnostica un trencament fort de fibres al bessó dret donant-me un parell de setmanes de repòs esportiu (em tocarà piscina).

En Vicenç arriba unes hores més tard fent també finisher a l'igual que n'Elena i Ramón a la volta sencera per lo que el Comando Andratx fa un ple de finishers!! També en Juan Muntaner que feia la Trekking Sud de 55 qms arriba a la meta!! Molt orgullós de tots, especialment d'en Vicenç que debutava dins aquesta distància.

Respecte a l'organització només dir que increïble als avituallaments tant els voluntaris com el menjar (em vaig fartar de menjar "rollitos" de pernil amb patatilla), excepte el tros de la zona militar que em vaig enredar, la senyalització perfecte i l'únic que vaig trobar a faltar va ser una foto a l'arribada de Maó (algo complicat a les quatre del matí). Agrair l'enorme tasca d'en Mito, Víctor, Baldo i tota la resta d'amics durant 48 hores sense aturar!!

Finalment donar les gràcies a tots els que ens han acompanyat als entrenaments del Comando Andratx i a la meva família per deixar-me sortir a fer quilòmetres per assolir aquest repte. L'any que ve segur que tornem a fer una nova cursa i amb més amics de Mallorca per gaudir dels espectaculars paisatges de Menorca!!

Per finalitzar recordar que l'any 2011 em varen diagnosticar una hèrnia discal L5-S1 i que, gràcies a la feina de la EBE (Escola Balear de l'Esquena) encapçalada per en Jaume Crespí i els seus consells, he pogut fer un repte que alguns veien impossible de fer. L'esquena ni la vaig notar als 100 qms que va durar la cursa.
Moltes gràcies!!
Amb en Vicenç
Comando Andratx abans de sortir
Y llegó el día que esperábamos!! Costa Norte de CDC, 100 kilómetros nos separaban entre Ciutadella y Mahón a Vicente y a mi mientras que a Ramón y Elena les tocaban 185!!
Como siempre, antes de partir repasarlo todo (me olvidé de ponerme la crema solar!!) y una vez en la salida nos encontramos con muchos amigos (Oscar, Tonija, Juan, Toni, Pep, Alvaro y muchos más) que hacen la Costa Norte como la CDC entera.

Igual que en la Trail, salí reservándome bastante para poder encarar el final con fuerzas. En el primer avituallamiento de Cala Morell ya comemos las primeras patatillas con Toni Picornell y Elena Lladó.. jaja!!
En Ets Alocs nos reencontramos con Elena y Ramón, me comienzan a molestar los isquios y las plantas del pie pero ya me había hecho a la idea y este año no pienso retirarme por esas molestias así que salgo hacia Binimelà con fuerzas.
Justo pasado Binimelà (km 43) en una bajada se me va un poco la rodilla y noto un dolor detrás pero como estoy caliente continúo hasta Cala Tirant aunque los últimos 5 kms ya no puedo correr por el dolor que tenía en la rodilla.

 En Cala Tirant decido esperar media hora a ver si se me pasa el dolor mientras veo pasar a Ramón y Elena así como Jorge Simón. Justo cuando iba a salir llega Vicenç quedando con él que si iba muy lento iríamos juntos.
Solo salir había 2'5 kms de asfalto y pruebo de correr viendo que es imposible y que el resto de la carrera la tendré que hacer caminando con dolor, no hay problema, ya que llevo muchas horas de ventaja sobre el cierre de los controles.

En el control del Arenal den Castell no pierdo mucho tiempo para no enfriar la rodilla y continúo hasta Favaritx siempre pensando que Vicenç me cogerá en cualquier momento. Ya nos coge la noche y el hecho de ir caminando hace que coja algo de frio por lo que hago uso de buffs, manguitos y la camiseta de reserva.
En Favaritx encontramos a Eva que nos ofrece caldo caliente, no tomo porque no me gusta pero me sirve para calentarme las manos. En este punto me encuentro a Xavi Canaleta con el que hago la tirada hasta es Grau cruzando muchas playas. Él también va tocado de las rodillas aunque lo que le cuesta son las subidas mientras que a mi son las bajadas.

Salimos juntos del Grau justo cuando llegaba un grupo de 4 personas donde creía que estaría Vicenç pero no, eran de la CDC entera. Hasta la zona militar voy con Xavi pero en unas cuantas subidas le saco bastantes minutos, los suficientes para que me equivoque de camino y entre en la zona militar por donde no toca haciendo 600 metros de ida y luego de vuelta una vez que veo que no es el camino correcto al llegar a un cruce donde no hay ninguna señalización.

Justo en el momento de darme cuenta de que me he equivocado me pongo nervioso, la cabeza me bloquea cualquier señal de dolor que tenía comenzando a correr cuando llevaba 90 kms a la espalda. No me lo podía creer!! y así estoy unos 10 minutos hasta que decido volver a caminar, mala idea!! es dar tres pasos y el dolor vuelve a la parte posterior de la rodilla y, a pesar de que en varias ocasiones lo intento de nuevo, ya no puedo correr el resto de la carrera.

 Una vez salgo de la zona militar toca bajada a Mahón y unos interminables 5 kms hasta Es Castell por todo el puerto con subida incluida. En la llegada me espera Mito y poca gente más, pero soy Finisher de una Ultra y eso es lo que quería a pesar de hacer unas 4 horas más por el hecho de no correr durante 57 kms. El fisio me diagnostica rotura fuerte del gemelo derecho dándome un par de semanas de reposo deportivo (me tocará piscina).

Vicenç llega unas horas más tarde haciendo también finisher al igual que Elena y Ramón en la vuelta entera por lo que el Comando Andratx hace un pleno de finishers!! También Juan Muntaner que hace la Trekking Sur de 55 kms llega a la meta!! Muy orgulloso de todos, especialmente de Vicenç que debutaba en esta distancia.

Respecto a la organización sólo decir que increible en los avituallamientos tanto los voluntarios como la comida (me harté de comer rollitos de jamón con patatilla), excepto el trozo de la zona militar donde me lié, la señalización estaba perfecta y lo único que me faltó fue una foto de la llegada a Mahón (algo complicado a las 4 de la mañana). Agradecer la enorme labor de Mito, Victor, Baldo y todo el resto de amigos durante 48 horas sin parar!!

Finalmente dar las gracias a todos los que me han acompañado en los entrenos del Comando Andratx y a mi familia por dejarme salir a hacer kilómetros para conseguir este reto. El año que viene seguro que volvemos a hacer una nueva carrera y con más amigos de Mallorca para disfrutar de los espectaculares paisajes de Menorca!!


Para finalizar, recordar que en el 2011 me diagnosticaron una hernia discal L5-S1 y que, gracias al trabajo de la EBE (Escola Balear de l'Esquena) con Jaume Crespí al frente con sus consejos, he podido hacer un reto que algunos veían imposible de hacer. La espalda ni la noté en los 100 kms que duró la carrera. Muchas Gracias!!
Sortida (foto: organització)
Menjant patatilla a Cala Morell
Platja de Ets Alocs
Arribant a l'avituallament de Ets Alocs (foto: Tònia Pons)
Cala Pregonda
Platja de Cavalleria
Platja de Cavalleria
Solomillo amb patates a Can Bep!!
Al segon dia va sortir el blau... (foto: Baldo)
Dinar amb les Carolines, Juanjo Cerro, Richi i Comando Andratx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada