18 d’agost 2010

Cala d'Egos (Port d'Andratx)

Avui he tornat a la muntanya i de nou a la zona de Montport fent la davallada i pujada a Cala d'Egos provant diferents camins d'anada i tornada. L'inici ha estat com darrerament l'urbanització Montport a dalt de tot.
Quan duia poc més d'un quilómetre ja m'he trobat una davallada molt técnica i als 5 minuts torçada de turmell que m'ha fet recordar a l'amic Sergio13 (si haguessi caigut m'hauria recordat d'en Sixto). Just en aquests moments és quan em donc compte de que no duc les Trabuco posades sino les 2150 de carretera i ja començ a pensar que aquesta davallada serà fotuda amb la poca aferrada que duc.
Després de uns 20 minuts de davallada arribam a Cala d'Egos. Em fa recordar el temps que era un jovenet i que veniem una vintena d'al·lots del Port i d'Andratx a passar un vespre d'estiu passant-se a anomenar Cala Cegos i al dia següent venia més gent i montavem una paella per tots.
Una vegada passada la nostalgia, examinat el turmell (està calent, ja veurem quan es refredi...) i fet un parell de fotos torn a pujar pel mateix camí i a la meitat agaf un camí cap a la dreta fent la volta sencera. És un camí més estret que el de davallada però amb menys perill i amb unes vistes espectaculars de Cala d'Egos, La Mola i la Dragonera que comença a sortir al fons.

Finalment arribada al camí principal amb vistes al Port d'Andratx finalitzant una pujada dureta però agradable de fer i que esper em serveixi d'entrenament per futurs trails. D'aquesta zona ja només em queda un camí que  du un poc més enllà de Cala d'Egos, haurem de tornar...
De moment el turmell el tinc un poc dolorit pero aguanta així que supós que em veureu a Sa Llego de Malpas.
Hoy he vuelto a la montaña y de nuevo a la zona de Montport realizando la bajada y subida a Cala d'Egos por diferentes caminos de ida y vuelta. El inicio ha sido como ultimamente en la zona alta de la urbanización de Montport. Cuando llevaba poca más de un kilómetro me he encontrado con una bajada bastante técnica y a los cinco minutos me he torcido el tobillo acordándome del amigo Sergio13 (si me hubiera caido me acordaría de Sixto). Justo en ese momento es cuando me doy cuenta de que no llevo puestas las Trabuco sino las 2150 de carretera y pienso que va a ser una bajada bastante dura con el poco agarre que llevo.
Después de 20 minutos de bajada llego a Cala d'Egos y me viene a la memoria mi juventud cuando una veintena de chavales del Puerto y de Andratx veníamos a pasar una noche de verano cambiándole el nombre al de Cala Ciegos. Luego al día siguiente venía más gente y montábamos una paella para todos.
Una vez pasada la nostalgia, examino el tobillo (está caliente ya veremos cuando se enfrie...) y hago algunas fotos vuelvo a subir por el mismo camino hasta la mitad que cojo un desvio hacia la derecha haciendo la vuelta entera. Es un camino más estrecho que el de bajada pero menos peligroso y con unas vistas espectaculares a Cala d'Egos, La Mola y parte de la Dragonera que comienza a sobresalir al fondo.
Finalmente llegada al camino principal con vistas al Puerto de Andratx finalizando una subida durilla pero agradable de hacer y que espero me sirva de entrenamiento para futuros trails. De esta zona ya solo me queda un camino que llevá más allá de Cala d'Egos, tendremos que volver...
De momento el tobillo lo tengo un poco dolorido pero aguanta así que supongo que me vereis en Sa Llego de Malpas.

4 comentaris:

 1. quan volgueu... sempre i quan els nins em deixin...

  ResponElimina
 2. per cert la teva foto de capçalera del blog està feta de camí a la Trapa anant per es Campàs a un mirador que hi ha a la dreta...jeje

  ResponElimina
 3. Por alusiones... tócame los... juasss.

  Hola Pau: gràcies pel record, saps que em vaig tornar caure abans d'ahir? m'espenyat una costella, pero avui intentaré sortir a córrer i en principi, mig escanyats tots dos ens veurem a Sa Llego.

  Abraçada.

  ResponElimina