02 de març 2013

Crònica III Volta a Andratx 2013

20 valents a la sortida d'Andratx...
Finalment ahir varem realitzar la Volta a Andratx 2013 malgrat les previsions dolentes de pluja i vent. Fins a 21 valents varen venir per gaudir d'un dia perfecte per córrer trobant-no amb l'únic problema de zones de roca molt humides que feien que anessin amb més compte.
Ja d'inici vaig veure que es formarien 2 grups pels nivells que tenien i com que davant tenia a na Maria Jesús, en Joan i en Javi que bàsicament es coneixien el camí vaig decidir anar amb un grup que es va quedar al mig i al darrera ja tenia n'Elena, Ramón i Vicenç que sabien perfectament per on anar.
Malauradament n'Isabel un cop passada Sa Gramola va caure fent-se mal i n'Elena i n'Ana la varen acompanyar per que pugues agafar un taxi ja que tenia el cotxe al Port. Desitjam de tot cor que es posi pres be i la tornem a veure per la muntanya.
Nosaltres mentrestant varem arribar a Sa Trapa i varem esperar a que ens agafassin en Ramon, Vicenç i Miquel que ens varen informar de la caiguda que desconeixíem. Així doncs varem partir cap a Sant Elm on varem contactar amb n'Elena quedant per trobar-nos al Pas Vermell i seguir el camí.
A Sant Elm ja es varen quedar en Maza i dos més i quan varem arribar al Port hi varen quedar en Juanjo, Dani i Paco. Mentrestant el grup capdavanter entre que anaven molt forts, l'aturada a Sa Trapa i que agafaren la pista forestal i el camí directe cap el Pas Vermell ja ens duien 1 horeta d'avantatge encara que no em preocupava sapient que sabien el camí. Na Maria Jesús que tornava als entrenaments i anava amb ells es va aturar al Port amb la feina feta.
Al Port varem carregar aigua i menjar un poc per fer la part final anant fins la torre del Cap Andritxol i després tornar a Andratx per Biniorella i les antenes totalitzant quasi 43 quilòmetres amb uns 1700 metres de desnivell positiu i 3400 d'acumulat en menys de 8 hores (amb aturades incloses).
Vull donar les gràcies a tots els que vareu venir per gaudir d'aquesta 3ª edició, especialment a Aina i Elena per ajudar a n'Isabel, a en Dani pels seus xistes, Juanjo per l'avituallament del Port, Manu per estar tot el rato al meu costat, als guies dels grup davanter Juan, Javi i Maria Jesús, a en Paco Ori per venir a fer el seu primer entrenament de 27 qm des de feia molt de temps (ens faltava en Juan Ferrer) i a tota la resta per venir a Andratx.
Fins l'any que ve!!
Amb en Juanjo a Sa Trapa
El grup davanter al Port d'Andratx
Finalmente ayer realizamos la Vuelta a Andratx 2013 a pesar de las pésimas previsiones de lluvia y viento. Hasta 21 valientes vinieron para disfrutar de un día perfecto para correr con el único problema de zonas húmedas con rocas que hacían que fuéramos con más cuidado.
Ya de inicio vi que se montarían dos grupos por los niveles que teníamos y como que delante tenía a María Jesús, Juan y Javi que básicamente se conocían el camino decidí ir con el grupo que se montó a la mitad mientras atrás tenía a Ramón, Elena y Vicenç que se conocen de memoria el camino hasta el Puerto.
Desgraciadamente Isabel una vez pasada Sa Gramola tuvo una caída haciéndose daño y tanto Elena como Ana la acompañaron hasta que cogió un taxi que la llevara al Puerto donde tenía el coche. Deseamos de todo corazón que se recupere rápidamente y la volvamos a ver por la montaña.
Nosotros mientras tanto llegábamos a Sa Trapa donde esperamos a que llegasen Ramon, Vicenç i Miquel que nos informaron de la caída que desconocíamos. Así pues, partimos hacia San Telmo donde llamamos a Elena quedando en encontrarnos en el Pas Vermell y seguir el camino.
En San Telmo ya se quedaron Maza y dos más y cuando llegamos al Puerto se quedaron Juanjo, Dani y Paco: Mientras el grupo delantero entre que iban muy fuertes, la parada en Sa Trapa y que fueron por la pista forestal y por el camino directo al Pas Vermell ya nos llevaban una horita de ventaja aunque no me preocupaba ya que se sabían el camino. María Jesús que volvía a los entrenamientos e iba con ellos se paró en el Puerto con el trabajo hecho.
En el Puerto cargamos agua y comimos un poco para afrontar la parte final yendo hacia la torre del Cap Andritxol y después volviendo a Andratx por Biniorella y las antenas totalizando casi 43 kilómetros con 1700 metros de desnivel positivo y 3400 de acumulado en menos de 8 horas (con paradas incluidas).
Respecto a mi, simplemente comentar que tuve molestias en los isquios al llegar al Pas Vermell aunque éstas no fueron a más el resto del camino aunque a pocos kms de la llegada los extensores de los dedos los tenía agarrotados posiblemente como secuelas de la lesión de hace dos semanas, tocará volver a visitar a Carlos Arreza para que me los acabe de descargar.
Quiero dar las gracias a todos los que vinisteis para disfrutar de esta 3ª edición de la Vuelta a Andratx, especialmente a Ana y Elena por ayudar a Isabel, a Dani por sus chistes, a Juanjo por el avituallamiento del Puerto, Manu por estar a mi lado en todo momento, los guías del grupo delantero María Jesús, Juan y Javi, a Paco Ori por su primer entreno de 27 km desde hacía mucho tiempo (nos faltaba Juan Férrer) y a todo el resto por venir a Andratx.
Hasta el año que viene!!
A la torre del Cap Andritxol...
Amb Sa Talaia al darrera...
A l'arribada amb en Ramón de puntilles...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada