27 de novembre 2012

Asics Fuji Trabuco vs Asics Trabuco 14

Després d'haver utilitzat aquestes dues setmanes les Fuji Trabuco tant a tirades curtes de 10-12 quilòmetres com més llargues de 20 quilòmetres de muntanya podem treure algunes conclusions:
- Les Fuji són més lleugeres però la veritat és que no perden gaire estabilitat. El primer dia vaig tenir un poc degut a que tenia els cordons massa fluixos, finalment he optat per utilitzar el darrer forat.
- Igual que les Trabuco 14 em continuen entrant pedretes alguns pics.
- El taquejat es diferent augmentant el nombre a la Fuji i per tant s'aferren un poc més. Hi ha un microtacs a cada tac que a la zona de trepitjada (jo soc pronador) ja han desaparegut. Un altre problema és que amb molt de fang l'agafa tot forçant a aturar-te per llevar-ho.
- Han llevat elements un poc més dur que donaven més protecció a la sabata per darrera per ser més lleugeres. A la llarga veurem si ha estat bona idea.
- Ara només em faltarà provar-la a tirades de 40 quilòmetres o més per veure les sensacions amb la sola i la planta del peu.
En conclusió han fet més modificacions que les que feien quan passaven del 12 al 13 i 14 encara que la forma és molt similar i un usuari de les Trabuco antigues la accepta amb molta naturalitat.
Han augmentat el nombre de forats pels cordons
La puntera està un pel més protegida...
Después de haber utilizado las Fuji Trabuco tanto en tiradas cortas de 10-12 kilómetros como en más largas de 20 kms de montaña podemos sacar varias conclusiones:
- Las Fuji son más ligeras pero la verdad es que no pierden estabilidad. El primer día tuve un poco al llevar los cordones demasiado sueltos, finalmente he optado por utilizar el último agujero.
- Igual que las Trabuco 14 me continuan entrando piedrecillas algunas veces.
- El taqueado es diferente aumentando el número en las Fuji y por ello agarran un poco más. Hay unos microtacos en cada taco que en mi zona de pisada (soy pronador) ya han desaparecido. Otro problema es que cuando hay mucho fango lo coge todo forzando a pararme para quitarlo.
- Han quitado elementos un poco más duros que daban protección por detrás para ser más ligeras. A la larga veremos si ha sido buena idea.
- Ahora solo falta emplearlas en tiradas de 40 kms o más para ver las sensaciones con la suela y la planta del pie.
En conclusión han hecho más modificaciones que las que se hicieron entre las 12, 13 y 14 aunque la horma es muy parecida y los usuarios de las antiguas Trabuco las aceptan con mucha naturalidad.
Detall dels "microtacs" que hi ha a la sola
Detall del mont Fuji reflectant al darrera
S'han afegit tacs tant a la zona mitja com la meitat per enrera

4 comentaris:

  1. Hola!! Has utilitzat la mateixa talla en les dues?

    ResponElimina
  2. Si, la mateixa talla sense problemes, en aquests moments ja duen 442 quilòmetres havent fet tres entrenaments llargs d'uns 40 qms sense problemes.

    ResponElimina
  3. Ok! Gràcies!! Estic pensant en jubilar les meves trabuco 14 i he llegit que hi havia gent que ha hagut de demanar una talla menys en les Fuji trabuco!

    ResponElimina
  4. Hola, pues no parece q hayan evolucionado demasiado para bien. Los microtacos desaparecerán pronto y la pieza rígida de plástico en la zona del talón sí es cierto q aparte de proporcionar protección, en mi humilde opinión, aportaba un plus de estabilidad. Gracias, buen artículo.

    ResponElimina