17 de maig 2011

Noves rutes: sa Dragonera

Vista desde na Pòpia...
Avui he anat a veure la ruta que farem aquest estiu amb els amics per calcular temps i distància. Lo primer ha estat que no m'ha donat temps a fer tota l'illa a més de que el GPS ja em marcava 12 quilòmetres i la meva esquena no està encara per matxacar-la tant.
Per això, he calculat que la ruta sencera sortiria en uns 19-20 quilòmetres. Només arribar al port he anat cap el far de Tramuntana que està relativament a prop passant abans per un mirador i una torre de vigilància. Just abans d'arribar al far m'he trobat moltes gavines que estaven nirvioses de que passa's tan a prop dels seus nius.
Després he tornat fins el desviament que indica la pujada al Far Vell o com aquí li diuen Na Pòpia. És una pujada llarga amb unes vistes increïbles (la veritat és que tot el camí té vistes espectaculars) i on m'he trobat amb les gavines de nou encara que aquí estaven molt més nirvioses fent passades a un pam del meu cap. També m'he fartat de veure dragons i sargantanes per tot arreu fent bona la fama del nom de l'illa.
Un cop a dalt hi ha una panoràmica de tota la costa des de es Cap Fabioler fins el Cap de la Mola del Port Andratx passant per la Trapa, Sant Elm i Punta Galinda, llocs per on hem passat en les nostres rutes de muntanya.
Finalment davallada per poder arribar a temps a la barca quedant pendent el tros que duu al far de Llebeig.
En definitiva vos recoman no vos perdeu la sortida que muntaré aquest estiu (procuraré que no coincideixi amb curses ni triatlons) ja que és una de les rutes més espectaculars que he fet.
Vista des del far de Tramuntana
Hoy he ido a ver la ruta que haremos este verano con los amigos para calcular tiempo y distancia. Lo primero ha sido que no me ha dado tiempo a hacer toda la isla además de que el GPS ya me marcaba 12 kilómetros y mi espalda no està aun para machacarla tanto.
Por esto, he calculado que la ruta entera saldría en unos 19-20 kilómetros. Solo llegar al puerto he ido hacia el faro de Tramuntana que está relativamente cerca pasando antes por un mirador y una torre de vigilancia. Justo antes de llegar al faro me he encontrado con muchas gaviotas que estaban nerviosas de verme pasar tan cerca de sus nidos.
Al mig podem veure la Trapa...
Después he vuelto hasta el desvio que indica la subida al Far Vell o Na Pópia como lo llaman por aquí. Es una subida larga con unas vistas increibles (la verdad es que por todo el camino hay vistas espectaculares) y donde me he encontrado de nuevo con las gaviotas aun más nerviosas pasando a un palmo de mi cabeza. También me he hartado de ver lagartijas por todos lados haciendo buena la fama del nombre de la isla.
Una vez arriba hay una panorámica de toda la costa desde el Cap Fabioler hasta el Cap de la Mola del Puerto de Andratx pasando por la Trapa, San Telmo y Punta Galinda, lugares por los que hemos pasado en nuestras rutas de montaña.
Finalmente bajada para poder llegar a tiempo a la barca quedando pendiente el trozo que lleva al faro de Llebeig.
En definitiva os recomiendo que no os perdais la salida que montaré este verano (procuraré que no coincida con ninguna carrera o triatlon) ya que es una de las rutas más espectaculares que he hecho.
Pujant al far Vell...
Vista del Port de la Dragonera
Gavina atacant...
Vista des de la barca... es veu el cap de Llebeig i na Pópia

2 comentaris:

  1. espectacular pau , yo espero poder ir con xisca a tu ruta, creo que es una oportunidad unica de ir por dragonera, un saludo
    FRAN

    ResponElimina
  2. Fran, tu y Xisca siempre series bienvenidos a nuestras rutas, espero que podais venir y poder disfrutar de una zona totalmente virgen y espectacular...

    ResponElimina