20 de juliol 2014

Test material: Motxilla Raidlight Olmo 12L

Per davant...
Per darrera... ben acoltxada
A finals de l'any passat vaig adquirir aquesta motxilla per jubilar l'antiga North Face Gulper. El primer que cercava era la possibilitat de dur bidons al davant i que la subjecció ventral fossi còmode i s'adaptassi al meu cos, res de cintes primes que m'estrenyin la cintura.
Aquest model té 3 capacitats: des de 5 litres a 20 litres passant per aquesta versió de 12 litres. La de 5 litres m'hauria bastat però no té la subjecció ventral com explicava abans.
Pots dur tant borsa d'hidratació (du uns velcros per dur-la dintre) com els bidons de 750 ml. que duien al comprar-les amb un tub incorporat per poder beure sense treure'l. El primer problema que em trobo és que, per què no em molesti, els he de tallar una mica, ja que són un poc llargs. Després veig que és massa capacitat per les dues curses principals que vull fer (Trail de 67 kms i Ultra de 100 kms) per el que finalment els substitueix amb dues botelles de 500 ml. de la competència. Com a punt positiu tenen per subjectar un elàstic que fa que es quedin ben subjectes.
Des del primer moment que la duc veig que si va plena, s'ajusta perfectament, en canvi si va mig buida has d'ajustar les anses i les cintes per què no balli massa. És important que els bidons o botelles siguin iguals ja que, si no la subjecció superior queda descompensada.
Una de les coses que més m'ha agradat és el nombre de butxaques i compartiments que fan que quasi tot ho tinguis a mà i no hagis de llevar-te la motxilla. Fins a 17 compartiments i/o butxaques he arribat a comptar on poder dur menjar, beure, mòbils, claus, documents, planols, medicines, etc... També du integrat a la subjecció superior un xiulet que sol ser material obligatori a la majoria de curses. A la subjecció ventral està integrat un portadorsals encara que el problema és que els dos pics que he duit dorsal s'ha acabat rompent el mateix havent de tornar a posar de nou el mateix.
Tant als entrenaments com a les curses s'ha adaptat perfectament fent que no notassi quasi res que la duguessi amb una comoditat total en part gràcies al material acoltxat tant al darrere com a les anses sense provocar una sudoració destacable.
Per altra banda té l'opció de dur un carcaj pels bastons amb una borsa, supòs que és ideal per als que s'apleguen al màxim, en el meu cas que tinc els Leki que s'apleguen menys em molesten una mica per la part superior però aviat m'oblido. Aquesta borsa està al compartiment inferior que per a mi, enlloc d'estar tancat a la meitat de la motxilla, podria estar obert fins l'altre banda obrint la possibilitat de dur material un poc més gros (p.e. una txaqueta més gruixada).
També destacar que du suficient quantitat de material reflectant a les costures i altres bandes fent que es reflecteixi bastant. També du 3 enganxos per ficar un pop o algo similar amb elàstics així com enganxar millor el carcaj. Això sí, al ser de color blanc és un poc embrutadissa i podeu veure a les fotos que la terra la taca aviat.
Finalment dir que, per a mi, ha estat una adquisició perfecta amb un alt rendiment propi d'aquesta marca que sempre es preocupa dels detalls i amb una gran experiència al món de la muntanya i amb un cost bastant assequible comparat amb els preus desorbitats d'altres marques.
500 ml. a un costat i 750 ml. a l'altre
Borsa principal amb tres compartiments
A finales del año pasado adquirí esta mochila para jubilar la antigua Gulper de North Face. Lo primero que buscaba era la posibilidad de llevar bidones delante y que la sujeción ventral fuese cómoda y se adaptase a mi cuerpo, nada de cintas que me aprieten la cintura.
Este modelo tiene 3 capacidades: desde 5 litros hasta 20 litros pasando por esta versión de 12 litros. La de 5 litros me habría bastado pero no tenía la sujeción ventral como explicaba antes.
Puede llevar tanto bolsa de hidratación (hay unos velcros para llevarla dentro) como los bidones de 750 ml que llevaban al comprarla con un tubo incorporado para poder beber sin sacarlos. El primer problema que me encuentro es que, para que no me moleste, los he de cortar un poco ya que son un poco largos. después veo que es demasiada capacidad para las dos carreras principales que quiero hacer (Trail de 67 kms y Ultra de 100 kms) por lo que finalmente los sustituyo por dos flask de 500 ml de la competencia. Como punto positivo tienen para sujetar un elástico para que se queden bien sujetos.
Desde el primer momento que la llevo veo que si va llena, se ajusta perfectamente, en cambio si va medio vacia has de ajustar las asas y las correas para que no baile demasiado. Es importante que los bidones o botellas sean igual ya que sino la sujeción superior queda descompensada.
Una de las cosas que más me ha gustado es el número de bolsillos y compartimentos que hacen que casi todo lo tengas a mano y no tengas que quitarte la mochila. Hasta 17 compartimentos y/o bolsillos he llegado a contar donde poder llevar comida, bebida,móviles, llaves, documentos, planos, medicinas, etc... También lleva integrado un silbato en la sujeción superior material que suele ser obligatorio en la mayoría de las carreras. En la sujeción ventral está integrado un portadorsales aunque el problema es que las dos veces que he llevado el dorsal, éste se ha llegado a romper teniendo que volver a ponérmelo.
Tanto en los entrenamientos como en las carreras se ha adaptado perfectamente haciendo que no notara casi nada que la llevaba con una comodidad total gracias al material acolchado que hay en las asas y la parte posterior sin provocar una sudoración destacable.
Por otro lado, tiene la opción de llevar un carcaj para los bastones con una bolsa, supongo que es ideal para los bastones que se pliegan al máximo, en mi caso que llevo unos Leki que se pliegan menos me molestan un poco por la parte superior aunque rápidamente me olvido. Esta bolsa está en el compartimento inferior que para mi, en lugar de estar cerrado a la mitad de la mochila, podría estar abierto hasta el otro lado abriendo la posibilidad de poder llevar algo más grande (p.e. una chaqueta más gruesa).
También destacar que lleva suficiente cantidad de material reflectante en las costuras y otros lados haciendo que se refleje bastante. También lleva 3 enganches para poner un pulpo o algo similar con elásticos así como enganchar mejor el carcaj. Eso sí, al ser de color blanca en un poco sucia y podéis ver en las fotos que la tierra la mancha fácilmente.
Finalmente decir que, para mi, ha sido una adquisición perfecta con un alto rendimiento propio de esta marca que siempre se preocupa por los detalles y con una gran experiencia en el mundo de la montaña y un coste bastante asequible comparado con los precios desorbitados de algunas marcas.
Provant-la al UMSDT14
Carcaj pels bastons
Enganxos
4 compartiments a cada ansa
Detall boqueta bidó
Detall portabidons
750 ml
Xiulet integrat a la cinta
Butxaca lateral... i bruta
Reflectant a molts de llocs
Detalls
Borsa amb carcaj limitada només fins la meitat...
Tapa motxilla amb reflectant i marca RL
Detall central esquena
Portdorsals integrat
Subjecció en creu
Velcro per subjectar una borsa d'hidratació

2 comentaris:

  1. Bones, m'agradaria saber on puc comprar la raidlight de %l. Moltes g`racies

    ResponElimina
  2. Fins fa poc es venien a la tenda Correcaminos de Palma que ja ha tancat. En teoria la pots trobar per internet, fins i tot ha sortit una versió en color blau...

    ResponElimina