22 de maig 2013

Camí de Cavalls Costa Nord 2013: la crònica

Un pic ja instal·lats de nou a Mallorca pas a contar la gran experiència que hem tingut per Menorca.
Com ja sabeu varem anar el Comando Andratx amb Ramón, Elena, Maria, Tomeu, Vicenç i un servidor cadascun a fer la seva cursa corresponent. Per la meva part malgrat el resultat esportiu no fossi l'esperat si m'ho vaig passar fabulós amb la gent que varem compartir aquesta experiència i l'espectacular organització de la cursa (d'això ja hi xerraré a una altre entrada).
Encara que hores abans plovia, la sortida es va fer amb sol i aquest no ens va abandonar al llarg del dia. Dues setmanes abans havia anat al fisio amb unes molèsties als isquis que ja arrossegava des de feia temps però que no m'impedien fer tirades de 40 kms sense problemes. Varem quedar que després de la cursa hi feríem feina dirigida a solucionar aquest tema però no pensava que als 15 kms ja començaria a tenir les primeres molèsties.
Apart d'això i d'una visita al WC al km 30 (alguns encara es reien quan demanava el paper de cuina que havia al avituallament) anava bastant be de hidratació, menjar i resta del cos. A partir d'aquí vaig començar a patir a les davallades lo que guanyava a les pujades on no tenia cap problema.
Així vaig aguantar fins el km 50 on els isquis ja havien cedit passant el problema als glutis i lumbars i el seu risc de que l'hernia (que duia controlada feia 1 any i mig) comparaguessi.
Al km. 53 estava l'avituallament on ens varem trobar tots veient que na Maria abandonava per un problema d'aigua a les sabates i en Tomeu ho feria un poc més tard (no va aturar d'anar al WC tota la cursa). N'Elena anava molt be i en Ramón aguantava.
Finalment vaig decidir continuar però quan duia uns 59 kms vaig tenir la primera enganxada d'esquena seriosa i vaig tornar enrere a la carretera on em va recollir un bus de l'organització i vaig donar per finalitzada la cursa amb 60 kms a les cames.
Un cop analitzat tot veig clar que haguessi pogut arribar als 70-75 kms però després m'esperaven moltes hores de vespre i el risc d'una lesió molt pitjor. Se que em toca una setmana de descans i després a començar a fer feina específica per solucionar l'acurçament dels isquis i poder començar la temporada totalment en condicions (ja aniré posant per aquí la feina prevista al respecte).
Finalment en Ramón i n'Elena varem arribar sentint-me molt orgullós de tots dos, igualment al dia següent en Vicenç va finalitzar el trekking de la costa sud amb bones sensacions fruit d'una feina ben feta. Enhorabona a tots!!
Per la meva part tinc clar que l'any que ve tornaré per finalitzar el que he deixat pendent de fer. Agrair als amics, companys i organitzadors un cap de setmana espectacular que no oblidaré.
Arribant a Ciutadella
Carregant dipòsits el dia abans...
Una vez ya instalados de nuevo en Mallorca paso a contar la gran experiencia que hemos tenido por Menorca.
Cómo ya sabéis fuimos el Comando Andratx con Ramón, Elena, Maria, Tomeu, Vicenç y un servidor cada uno a hacer su carrera correspondiente. Por mi parte a pesar de que el resultado deportivo no fuera el esperado sí me lo pasé fabuloso con la gente que compartimos esta experiencia y la espectacular organización de la carrera (de esto ya hablaré en otra entrada).
Aunque horas antes llovía, la salida se hizo con sol y este no nos abandonó a lo largo del día. Dos semanas antes había ido al fisio con unas molestias en los isquios que ya arrastraba desde hacía tiempo pero que no me impedían hacer entrenos de 40 kms sin problemas. Quedamos que después de la carrera haríamos trabajo dirigido a solucionar este tema pero no pensaba que a los 15 kms ya empezaría a tener las primeras molestias.
Aparte de esto y de una visita al WC en el km 30 (algunos todavía se reían cuando pedía el papel de cocina que había en el avituallamento) iba bastante bien de hidratación, comer y resto del cuerpo. A partir de aquí empecé a sufrir en las bajadas lo que ganaba en las subidas donde no tenía ningún problema.
Así aguanté hasta el km 50 donde los isquios ya habían cedido pasando el problema a los gluteos y lumbares y el riesgo de que la hernia (que llevaba controlada hacía 1 año y medio) apareciese.
En el km. 53 estaba el avituallamento donde nos encontramos que Maria abandonaba por un problema de agua a los zapatos y Tomeu lo haría un poco más tarde (no paró de ir al WC toda la carrera). Elena iba muy bien y Ramón aguantaba.
Finalmente decidí continuar pero cuando llevaba unos 59 kms tuve la primera enganchada de espalda seria y volví atrás a la carretera donde me recogió un autobús de la organización y di por finalizada la cursa con 60 kms en las piernas.
Una vez analizado todo veo claro que hubiera podido llegar a los 70-75 kms pero después me esperaban muchas horas de noche y el riesgo de una lesión mucho peor. Se que me toca una semana de descanso y después a empezar a hacer trabajo específico para solucionar el acortamiento de los isquios y poder empezar la temporada totalmente en condiciones (ya iré poniendo por aquí el trabajo previsto al respecto).
Finalmente Ramón y Elena llegaron sintiéndome muy orgulloso de los dos, igualmente al día siguiente Vicenç finalizó el *rekking de la costa sur con buenas sensaciones fruto de un trabajo bien hecho. Enhorabuena a todos!!
Por mi parte tengo claro que el año que viene volveré para finalizar lo que he dejado pendiente de hacer. Agradecer a los amigos, compañeros y organizadores un fin de semana espectacular que no olvidaré.
8 milanes a la sortida...
Inici de cursa...
Amb en Ramón...
Pescadors amb una paella al foc...
On altres no es volien aturar...
Espectacular paissatge
Davallant a la platja..
Gaudint les pujades...
Al km. 52...
En Vicenç a l'arribada
N'Elena al podi de CDC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada