19 de gener 2013

Apps de móbil per la muntanya 2: WhatsApp

El WhatsApp per la muntanya?? doncs si, apart de fer-lo servir per muntar grups de quedades a les sortides de muntanya i enviar-nos fotos, té una utilitat molt interessant: l'ubicació.
Que significa això? doncs que el WhatsApp té una propietat que ens permet enviar la nostra ubicació sempre i quan tinguem el GPS del smartphone activat. Així en cas de pèrdua o accident per la muntanya nomes hauríem de cridar al 112 i que vos passassin el numero de mòbil d'algú que tingui també l'aplicació (avui en dia crec que més del 90% la tenen instal·lada), afegiu aquest número a la llista de contactes del WhatsApp i li enviau un missatge adjuntant-li l'opció de l'ubicació donant la vostra posició bastant exacta (diuen que més o menys 10 metres) i així ajudam moltíssim al grup de rescat.
Un pic escrit el missatge li donam a la fletxa gris...
Ens surt aquest menú i li donem a compartir ubicació...
¿El WhatsApp para la montaña? pues sí, aparte de hacerlo servir para montar grupos de entrenos en las salidas de montaña y enviarnos fotos, tiene una utilidad muy interesante: la ubicación.
¿Qué significa esto? pues que el WhatsApp tiene una propiedad que nos permite enviar nuestra ubicación siempre y cuando tengamos en marcha el GPS del smartphone activado. Así en caso de pérdida o accidente por la montaña solo tendríamos que llamar al 112 y que os pasasen el número de un móvil que tuviese la aplicación (hoy en día creo que el 90% la tiene instalada), añadís este número a la lista de contactos del WhatsApp y le enviáis un mensaje adjuntándole la ubicación dando vuestra posición de una forma bastante exacta (dicen que más o menos 10 metros) y así ayudamos bastante al grupo de rescate.
Finalment enviam l'ubicació i ja estam localitzats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada